sunnuntai 27. elokuuta 2017

Terveellisempi mustikkapiirakka





Mieleni teki pitkästä aikaa mustikkapiirakkaa! Kesäloman loppu meni aika lailla sokeria syödessä, joten halusin etsiä jonkin vähäsokerisemman reseptin. Maku.fi ei petä koskaan ja sieltä löytyi tämä ihana, kaiken lisäksi gluteeniton ja maidoton, mustikkapiirakka.

Piirakan pyöräytti alle vartissa ja voi, kuinka hyvänmakuinen siitä tulikaan! Varsinkin muruseoksen pieni suolaisuus sopi täydellisesti muuhun makumaailmaan. Söin tätä Alpron soija-vaniljakastikkeen kera ja pakko mainostaa myös Alproa - todella maistuva vaniljakastike ja erinomainen hinta-laatusuhde lähimarketissa!




20 cm piirakkavuokaan

Pohja:

2 banaania
2 munaa
1 dl kaurahiutaleita
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa

200 g mustikoita

Muruseos:

1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl haluamaasi sokeria, esim. ruoko-, kookos- tai intiaanisokeria
1/2 dl rypsi- tai kookosöljyä
1/4 tl suolaa
(1 rkl vettä)


Piirakka valmiina uuniin!


Mittaa pohjan ainekset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa piirakkavuoan tai halutessasi kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja kaada pohjataikina vuokaan. Ripottele päälle mustikat ja valmista muruseos; sekoita seoksen ainekset keskenään ja lisää vettä vain, jos seos ei ole murustettavissa. Itse en lisännyt. Murusta seos piirakan päälle ja paista 175 asteessa n. 45 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi vaniljakastikkeen kera, menee myös ilman :P





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti