maanantai 17. huhtikuuta 2017

Purjo-pinaattipiirakka





Pääsiäispyhinä oli aikaa itse kyläillä ja myös kutsua vieraita meille. Pääsiäissunnuntaina vierailleille sukulaisille leivoin suolaiseksi tarjottavaksi keväisen vihreää kasvispiirakkaa. Täytin sen lempitäytteilläni purjolla, pinaatilla ja fetajuustolla. Tämä piirakka oli hyvää uunituoreena, mutta parhaimmillaan se oli itse asiassa vasta seuraavana päivänä, kun täyte oli tekeytynyt ja jähmettynyt kunnolla.




Pohja:

65 g pehmeää voita
1 dl grahamjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunamuusijauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 dl kylmää vettä

Sekoita pehmeä, huoneenlämpöinen voi ja jauhot, perunamuusijauhe, leivinjauhe sekä suola keskenään murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi pikku hiljaa, kunnes taikinasta tulee pallo ja se irtoaa kulhon reunoista. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:

1 pieni purjo
paprikajauhetta
valkopippuria
voita
1 pss pakastepinaattia
150 g fetajuustoa
mustapippuria
4 munaa
2-3 dl maitoa
suolaa

Pese ja suikaloi purjo ja paista purjoa voissa, kunnes se pehmenee. Mausta paprikajauheella ja valkopippurilla. Levitä purjosilppu piirakkapohjalle. Murenna puolet fetajuustosta purjon päälle. Sulata pakastepinaattia esim. mikrossa sulatusteholla. Sekoita pinaattiin munat ja maito ja murenna loppu fetajuusto mukaan. Kaada pinaatti-munamaito purjotäytteen päälle ja rouhaise vielä mustapippuria pinnalle. Paista 225 asteessa, kunnes täyte on hyytynyt ja piirakan reunat ovat kauniin ruskeat. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti