torstai 26. tammikuuta 2017

Brownies marmoreados com queijo creme - Tuorejuustobrownies



Nyt kyllä! Tämä resepti on ehdottomasti tähänastisista sokerittomista leivoksistani paras! Ainakin omaan makuuni :P Sain joululahjaksi uuden keittokirjan, Sara Oliveiran Nem acredito que é saudável ja tämä on ensimmäinen kokeiluni kirjasta. Kirja sisältää makeita, sokerittomia herkkuja ja ainakin päällisin puolin vaikuttaa tosi hyvältä kirjalta.




Meille tuli sunnuntaina brunssivieraita ja makean nälkään leivoin näitä browniesseja. Olen aiemmin nähnyt samantyylisiä tuorejuustobrownies-reseptejä sokerillisina versioina, mutta nyt ekaa kertaa siis sokerittomanakin. Kuten aina sokerittomien reseptien kanssa, en nytkään odottanut juuri mitään lopputulokselta. Yllätyin kuitenkin perinpohjaisesti, sillä nämä oikeasti maistuivat makeilta ja täyteläisiltä! Kun on jo melkein vuoden ollut ilman valkoista sokeria, saa pelkkä kermainen tuorejuustokin jo aikaan makean jälkiruokaefektin. Näitä leivon ehdottomasti lisää!




Brownies-taikina:

3 dl mantelijauhoja
1/2 dl (raaka)kaakaojauhetta
200 g luonnonjogurttia
2 munaa
1 1/4 dl xylitolia
1 tl leivinjauhetta
100 g pehmeää margariinia
1 tl vanilja-aromia

Tuorejuustoseos:

200 g Philadelphia-juustoa
1/2 tl vanilja-aromia
1/4 dl xylitolia

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Leivinpaperoi 20x30cm uunivuoka, itse käytin tavallista suorakaiteen mallista lasista piirakkavuokaa ja paperoin sen. Sekoita mantelijauho, kaakaojauhe, xylitol ja leivinjauhe kulhossa. Mittaa toiseen kulhoon huoneenlämpöinen, pehmeä margariini, munat, jogurtti ja vanilja-aromi, ja sekoita ainekset tasaiseksi. Yhdistä sitten kulhojen ainekset keskenään ja sekoita taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.




Sekoita tuorejuustoseoksen ainekset ja tiputtele sitten lusikalla kekoja brownies-taikinalle. Marmoroi pinta vetämällä viiltoja veitsellä eri suuntiin. Paista uunissa n. 40 minuuttia, mutta varo paistamasta liian kauan, jotta sisus pysyy mehevänä ja kosteana. Anna jäähtyä ja säilytä mielellään jääkaapissa seuraavaan päivään. Leikkaa neliöiksi, tarjoile ja nauti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti