maanantai 25. heinäkuuta 2016

Mustikka-rahkapiirakka





Kävin lauantaina ensimmäistä kertaa (!) mustikassa sitten lapsuusaikojen. Käsin poimin ilman poimuria ja yhden partaäijä-ämpärillisen sain kerättyä vajaassa parissa tunnissa! Olin tyytyväinen saavutukseeni :P Mustikoita oli kyllä ihan mielettömästi eikä tarvinnut paljoa liikkua löytääkseen lisää. Hyttysetkään eivät kiusanneet, sillä ystävälliset mökkeilijät neuvoivat lähi-Prisman hyönteismyrkkyhyllyillä, mikä myrkky toimii ja mikä ei.






Tämän piirakan pohja on viime viikolla tekemäni marjapiirakan pohja. Ihastuin siihen kyllä ihan totaalisesti! Täytteen tekaisin päästäni lapsuuden rahkapiirakka mielessäni. Piiras maistui tosi hyvältä, eikä koemaistajaraati huomannut sen edes olevan sokeritonta :) Seuraavana päivänä piiras maistui itse asiassa vieläkin herkullisemmalta, sillä piirakkapohjan mausteet tuntuvat jotenkin tasaantuvan kylmässä.




Pohja:

4 1/2 dl mantelijauhoja
3 dl kaurahiutaleita
4 1/2 rkl agave-siirappia
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1/2 tl kardemummaa
n. 7 rkl kookosöljyä

Täyte:

1 prk maitorahkaa (laitoin Valion pehmeän täyteläistä)
1 muna
1 rkl karppisokeria
n. 3 dl mustikoita

Sekoita pohjan ainekset kookosöljyä lukuunottamatta kulhossa. Sekoita tasaiseksi ja lisää sitten öljy. Ota talteen n. 1 dl taikinaa päällistä varten ja painele lopputaikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen ainekset mustikoita lukuunottamatta sekaisin ja kaada piirakkapohjan päälle. Ripottele sitten mustikoita oman maun mukaan paljon tai vähän ja lisää lopuksi muruseos ripottelemalla sitä sinne tänne mustikoiden päälle. Paista 160 asteessa n. 20 minuuttia ja peitä pinta foliolla, jos se uhkaa tummua liikaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti