keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Sitruunaiset rahkapullat



Vuorossa lisää pääsiäisleivonnaisia! Nämä rahkapullat tein kevään ensimmäisenä aurinkoisena viikonloppuna ja kuvatkin sai ensi kertaa tänä vuonna otettua parvekkeella. Resepti on tuttu lapsuudesta, tosin meillä näitä pullia taidettiin tehdä ympäri vuoden eikä vain pääsiäisenä.

Äiti laittoi täytteeseen usein rusinoita, mutta itse kun en rusinoista pahemmin välitä, laitoin rahkatäytteen lisäksi osaan pullista persikan paloja. Itse rahka oli valmiiksi sitruunalla maustettua ja sitruuna maistuikin täytteessä yllättävän paljon. Nämä pullat ovat aina yhtä keväisiä ja maistuvat erityisen hyviltä parvekkeella nautittuina! :)

n. 10 kpl

25 g hiivaa
2 1/2 dl maitoa
1/2 tl suolaa
1/4 tl kardemummaa
1/2 dl sokeria
1 muna
60 g voita
n. 5-6 dl vehnäjauhoja

voiteluun munaa (1/2 riittää)

Täyte:

1 prk Valion sitruunarahkaa
1/2 munaa
ripaus sokeria
(persikan paloja tai rusinoita)




Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, kardemumma, sokeri ja muna. Lisää sitten pehmeä, huoneenlämpöinen voi sekä jauhot vähän kerrallaan. Vaivaa taikina hyvin siten, että se irtoaa kulhon reunoista. Kohota liinan alla n. 1 tunnin verran.

Kippaa kohonnut pullataikina leivinalustalle ja jaa n. 10 osaan. Pyörittele taikinapalat palloiksi ja siirrä pellille. Kasta esim. juomalasi jauhoihin ja paina lasilla pulliin syvennykset.




Sekoita täytteen ainekset keskenään (saa jäädä paksuhkoksi). Voitele pullien reunat munalla ja täytä sitten syvennykset rahkatäytteellä. (Asettele persikan palat täytteen päälle, jos persikkaa pulliin haluat.) Paista 200 asteessa, kunnes pullien reunat ovat saaneet kauniin värin, uunista riippuen n. 15 minuutin ajan. Anna jäähtyä, jotta rahka asettuu aloilleen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti