sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Marjamoussekakku suklaasydämellä



Sain kunnian tehdä kakut ystäväni läksiäisiin viikonloppuna. Inspiraatiota näihin kakkuihin sain Suklaapossun sitruunaisista mansikkamoussekakuista, mutta muuttelin alkuperäistä reseptiä jonkin verran.

Olin jo jonkin aikaa suunnitellut tekeväni tällaista kakkua, jossa olisi pienempi kakku isomman sisällä ja se näkyisi kivasti leikatessa. Näiden kakkujen osalta visioni toteutui ja lisäksi maku ja koostumus olivat erinomaiset. Liivatelehtiä tulee marjamousseen runsaasti, mutta oman kokemukseni mukaan ei ollenkaan liikaa. Kakut saivat paljon kiitosta ja palaset hupenivat nopeasti!






Suklaasydän-juustokakku:

100 g tummaa suklaata
1 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
3 liivatelehteä
tilkka vettä

Valmista suklaasydän esim. yksi vuorokausi ennen kuin teen lopun kakun. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä siihen tuorejuusto. Sulata liivatteet pienessä tilkassa vettä. Sekoita kerma-juustoseokseen sula suklaa sekä liivate. Kaada kakkumassa pienen, n. 15 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan leivinpaperoidulle pohjalle. Laita kylmään hyytymään.

Pohja:

n. 200 g tummia täytekeksejä suklaatäytteellä (esim. Neo-keksejä)
50 g sulatettua voita

Murskaa keksit täytteineen päivineen blenderissä ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan marjamoussen valmistumista.

Marjamousse:

500 g pakastemansikoita
100 g pakastevadelmia
6 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
11 liivatelehteä

Ota marjat hyvissä ajoin sulamaan tai sulata ne mikrossa sulatusteholla. Survo marjat sauvasekoittimella ja ota pieni määrä (n. 2 rkl) survosta talteen myöhempää liivatteen sulattamista varten. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto (se todella kannattaa notkistaa etukäteen, ettei jää raejuustomaisia pallukoita taikinaan!). Lisää sokerit sekä marjasurvos. Sulata liivatelehdet pieneen määrään kuumennettua marjasurvosta ja lisää lopuksi mukaan taikinaan. Sekoita.

Ota keksipohja kylmästä ja kaada pohjalle pieni määrä marjamoussea. Poista sitten suklaasydämestä leivinpaperi pohjasta ja aseta pikkukakku moussen päälle keskelle. Peitä suklaasydän marjamoussella ja tasoita lopuksi pinta. Laita kakku hyytymään kylmään noin vuorokaudeksi. Koristele vaikkapa marjoilla.


4 kommenttia:

  1. Voi kun on kaunis kakku :) Niin nätisti koristeltu. Marjat ovat kyllä mitä parhaimpia koristeita :) Niin ja herkullisen kuulloinen muutenkin, tuo suklaasydän kuullostaa aivan ihanalta :P

    VastaaPoista
  2. Minkä kokonen vuoka sulla on tässä, tuo isompi?

    VastaaPoista