keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Voitokas kanelijuustokakku



31-vuotissyntymäpäivilleni tein yleisön pyynnöstä kanelijuustokakkua, joka on paranneltu versio jo muutama vuosi sitten muokkaamastani kanelijuustokakusta. Tämä kakku myös sattumoisin voitti muutama viikko sitten Pirkka-lehden joulureseptikilpailun! *<:) Joulukuun numerosta voi sitten lueskella.

Edelliseen kakkukokeiluun verrattuna muutin tähän kakkuun kerman Vanillaksi sekä vaihdoin liivatteensulatusveden Baileysiin (tai suomalaiseen vastaavaan Helmi-kermalikööriin). Pohja sen sijaan on tehty digestivien sijaan bastogneista. Tässä kakussa sain ensi kertaa kokeilla myös synttärilahjaksi saamaani blenderiä! Kylläpä oli ilo murskata pohjan keksit toimivalla ja tehokkaalla työvälineellä. Vähän toisenlainen kokemus, kuin n. 30 vuotta vanhalla Kenwoodin murskariosalla, josta oli tiivisteetkin jo neljässä osassa.. :)

Kakun koostumus oli erinomainen ja se tekikin hyvin kauppansa! Maku on jouluisen kanelinen sekä täyteläisen kermainen.

Pohja:

n. 150 g Bastogne-keksejä
n. 60 g sulatettua voita

Täyte:

2½ dl Flora Vanillaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl siirappia
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
tilkka kermalikööriä (esim. Baileys tai Helmi)

Murskaa pohjaa varten Bastogne-keksit vaikkapa blenderissä. Sulata voi ja yhdistä keksinmurujen kanssa. Painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Vanilla vaahdoksi ja sekoita mukaan tuorejuusto. Mausta siirapilla, kanelilla ja vaniljasokerilla. Sulata liivatelehdet kermalikööriin ja anna hetken jäähtyä. Sekoita sitten Vanilla-tuorejuustoseoksen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä n. 3 tuntia, mielellään yön yli.



1 kommentti:

  1. Kylläpä ilahduin kun Pirkka-lehdessä sattui silmään kuvasi. Joulupöytään täytyi tietysti leipoa kanelikaunotar. Ylpeänä sain esitellä herkullisen kakkuni ja ennen kaikkea henkilökohtaisen tuttavuuteni bloggaajaan ;)

    VastaaPoista