tiistai 30. syyskuuta 2014

Puolukka-valkosuklaajuustokakku



Viikonlopun synttärisankarin, pienen 2-vuotiaan Annin juhlatarjoilut jatkuvat. Tässä kakussa yhdistyivät kivasti valkosuklaan makeus sekä puolukoiden kirpeys. Näin jälkeenpäin ajatellen puolukoita olisi voinut laittaa hieman enemmänkin täytteeseen ja sokerin määrääkin voisi hieman vähentää. Otin kuitenkin tällä kertaa varman päälle - lastenjuhlat kun olivat kyseessä :) Tämä kakku sopii erinomaisesti myös tulevaan pikkujoulukauteen!

Pohja:

n.150 g Bastogne-keksejä
n. 50 g sulatettua margariinia

Täyte:

5 liivatelehteä
1 prk Flora Vanillaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 4 dl puolukoita
2 dl sokeria
200 g valkosuklaata sulatettuna
100 g valkosuklaata palasteltuna

Hyytelökerros:

3 dl vettä
4½ liivatelehteä
puolukoita



Sulata pohjaa varten margariini kattilassa ja murskaa keksit. Sekoita ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja odottamaan jääkaappiin.

Laita liivatelehdet likoamaan veteen. Soseuta puolukat, lisää sokeri soseeseen ja siivilöi mehua puolukkamurskasta n. 1 dl liivatelehtien sulatusta varten. Vatkaa Vanilla vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Sulata valkosuklaa ja rouhi osa isohkoiksi paloiksi. Lisää vaahdon joukkoon puolukkamurska sekä valkosuklaa. Sulata liivatelehdet puolukkamehuun ja lisää vielä seokseen. Sekoita tasaiseksi ja laita kylmään hyytymään. Tee hyytelökerros mielellään seuraavana päivänä: Laita liivatelehdet veteen likoamaan. Mittaa vesi kattilaan, kiehauta ja sulata liivatteet. Levitä puolukat kakun pinnalle ja kaada liivateseos päälle. Laita vielä kylmään hyytymään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti