keskiviikko 20. elokuuta 2014

Peruna-paprikatortilla




Työt alkoivat eikä ole ehtinyt viime aikoina paljoa leipomaan. Ruokaa on kuitenkin syötävä ja tänään päätin vihdoin käyttää viimeiset säilöttyjen ja grillattujen paprikoiden rippeet tähän äidiltä saamaani reseptiin. Alunperin se taitaa olla Ruokalan sivuilta. Paprika ja persilja tuovat mukavaa vaihtelua perus-perunatortillan makumaailmaan.

n.500 g kiinteitä perunoita
4 valkosipulinkynttä
1 punasipuli
20 g voita
200 g säilöttyjä, grillattuja paprikoita
6 munaa
1 dl silputtua persiljaa
2 tl merisuolaa (käytin ystävältä saatua Krakovan suolakaivoksista tuotua suolaa)

Kuori ja pilko perunat kuutioiksi. Keitä ne melkein kypsiksi. Siivuta sipuli. Paista perunoita ja sipulia pannulla voissa hetki, että perunat saavat kauniin ruskean värin. Pilko paprikat kuutioiksi. Vatkaa kananmunat ja persilja keskenään ja mausta suolalla. Vuoraa pyöreä uunivuoka leivinpaperilla. Sekoita perunat, sipuli, puristetut valkosipulit ja paprikakuutiot keskenään ja lusikoi vuokaan leivinpaperin päälle. Kaada kananmunaseos päälle. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti