maanantai 14. huhtikuuta 2014

Mangojuustokakku



Tein tätä kakkua viime vuonna pääsiäiseksi. Resepti löytyi Valion sivuilta.

Pohja:

185 g keksejä
50 g margariinia

Täyte:

1 tlk (á 425/250g) säilykemangoa
1 tl raastettua limetinkuorta
½ dl limettimehua
1 rkl vaniljasokeria
2 rasiaa (á 200 g) mangotuorejuustoa (Viola)
7 liivatelehteä
2 rkl Valio kolmen hedelmän mehua tai vettä
2 valkuaista
2 dl sokeria

Kiille:

2 dl Valion kolmen hedelmän mehua
1 dl hyytelösokeria

Murskaa keksit ja sulata rasva. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle.

Valuta mangot hyvin ja soseuta ne. Raasta pestyjen limettien kuori. Purista ½ dl mehua. Yhdistä mangososeeseen limetinkuori ja -mehu, vaniljasokeri ja tuorejuusto. Sekoita hyvin. Anna liivatelehtien pehmetä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri pienissä erissä. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne 2 rkl:aan kiehuvaa mehua tai vettä. Kaada liivateseos koko ajan sekoittaen mangoseokseen. Lisää lopuksi valkuais-sokerivaahto. Kaada täyte vuokaan. Peitä vuoka ja anna hyytyä mielellään yön yli.

Kuumenna kiillettä varten mehu kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri ja sekoita ja kiehauta. Jäähdytä 3-4 minuuttia hiljalleen sekoittaen, ettei seos kuoretu. Kaada varovasti kakun päälle. Nosta kakku jääkaappiin. Kun kiille on hyytynyt kunnolla, koristele haluamallasi tavalla.

2 kommenttia:

  1. Kiitos, kaunis ja makoisa kakku, joka tekee kahvi- tai jälkiruokapöydässä varmasti kauppansa! Mangon maku on valloittava ja suomalaiset ovat sen löytäneet.

    Suomalaiset ovat löytäneet kaupoista myös Valion makeat ja laktoosittomat Viola tuorejuustot. Hyvä niin, niillä saa vaihtelua helposti ja nopeasti. Oletko jo kokeillut uutta, vaniljaa? Jos haluat uusia leivontahaasteita, kokeile meidän reseptipalvelusta vaniljainen juustokakku http://www.valio.fi/reseptit/vaniljainen-juustokakku/ tai testaa ihan uusi resepti marjapiirakka-juustokakku.
    Herkullista pääsiäistä!
    terveisin
    Taina Lampela-Helin
    Valio Oy, viestintä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, täytyypä kokeilla noitakin reseptejä. Hyvää pääsiäistä!

      Poista