sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Porkkanakakku

Syntymäpäiväsankari Anni


Porkkanakakkureseptejä on monenlaisia, mutta tämä Lontoossa asuvalta ystävältäni saatu resepti on ehdottomasti kokeilemistani paras. Kakun salaisuus on oliiviöljy. Viikonloppuna kakkua tuli tehtyä pienen Anni-koiran syntymäpäiville.

2 munaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl porkkanaraastetta
1 dl oliiviöljyä
1 tl kanelia
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
2 dl vehnäjauhoja

Kuorrutus:

50 g voita
1 rs Philadelphia-sulatejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2 dl tomusokeria

Raasta porkkanat. Vispaa munat, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää sitten muna-sokerivaahtoon vuorotellen porkkanaraaste, kuivat aineet ja oliiviöljy. Paista kakkua 175 asteessa noin puoli tuntia. Valmista kuorrutus ja levitä jäähtyneen kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti