sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Runebergin kakku



Tämä kakku on makoisa variaatio tutuista Runebergin tortuista ja punssikostutuksen ansiosta kakku on tosi mehevä. Resepti on kotoisin koekeittiötäni suuresti inspiroivasta Valkotippuri-blogista.

125 g voita
1½ dl ruokokidesokeria
2 munaa
1½ dl murskattuja piparkakkuja (85 g)
40 g mantelirouhetta (n.1 dl)
1 dl vehnäjauhoja
½ rkl kardemummaa
3/4 tl leivinjauhetta
½ dl kermaa

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
2. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen ja sekoita hyvin.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokeri-munavaahtoon.
4. Lisää kerma.
5. Voitele ja korppujauhota pitkä uunivuoka.
6. Kaada taikina vuokaan ja laita se 170-asteiseen uuniin, jonka lämpöä pienennetään heti kakun mentyä sisään 150 asteeseen.
7. Paista 45 minuuttia ja nosta jäähtymään.

Kostutus:

3/4 dl punssia
3/4 dl vettä
2 rkl sokeria

Mittaa aineet kattilaan ja kiehauta. Kostuta hieman jäähtynyt kakku ja anna maustua ainakin pari tuntia.

Koristelu:

tomusokeria
vettä
vadelmahilloa

Koristele lopuksi vadelmahillolla ja tomusokerikuorrutteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti