tiistai 7. tammikuuta 2014

Star Wars-kakku



Tein veljenpoikani 4-vuotissynttäreille kakun, jota koristavat sankarin tämän hetken ehdottomat suosikit, Star Wars-legot. Itse kakku ja sen täyte ovat Suklaatäytekakun reseptistä kirjasta Suklaaunelmat (Parragon). Täyte olisi riittänyt pelkästäänkin kuorrutukseksi, mutta tähän kakkuun laitoin vielä päälle mascarponejuustokuorrutuksen. Sen ohje on Yhteishyvän marraskuun 2013 Ruoka-liitteestä. Tämän kakun taikina oli yksi parhaimmista suklaakakkutaikinoista, joita olen koskaan kokeillut. Ja mikä hienointa, se maistui erinomaisesti myös kakkukriittiselle sankarille! :)

Suklaakakku:

200 g pehmeää voita
1 3/4 dl sokeria
4 munaa
4 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
50 g tummaa suklaata sulatettuna

Täyte:

4½ dl kuohukermaa
375 g tummaa suklaata

Mascarponejuusto-suklaakuorrutus:

50 g tummaa suklaata
50 g Mascarpone-juustoa
½ dl tomusokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat vähitellen vatkaten kunnolla jokaisen munan jälkeen. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe ja hämmennä varoen kakkuseokseen. Hämmennä sitten sulatettu suklaa joukkoon. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja paista 180 asteessa n. 40 minuuttia tai kunnes kakku antaa painettaessa hieman myöten. Anna jäähtyä ja leikkaa kahteen osaan.

Kiehauta täytettä varten kerma jatkuvasti sekoittaen ja lisää suklaata paloina vähitellen joukkoon, kunnes se sulaa ja sekoittuu. Siirrä kulhoon, anna jäähtyä ja pane jääkaappiin kahdeksi tunniksi, tai kunnes seos on kiinteää. Vatkaa, kunnes seos on ilmavaa.

Levitä täytettä kakkupohjien väliin, päälle ja sivuille.

Sulata mascarponejuusto-suklaakuorrutusta varten suklaa ja sekoita juuston kanssa. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kakun päälle. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti